Reformula la teva presa de decisions

Prendre una decisió és un procés simple si obviem el paper de la por.
Nombrosos articles consideren que prendre decisions de manera autònoma i responsable és sospesar els pros i els contres de les diferents alternatives possibles en una situació i acceptar les conseqüències de l’elecció. No obstant, quan la persona sent por al fracàs, a no ser reconegut/da, i al pas del temps sense aconseguir certs objectius, la dificultat per trobar els avantatges s’incrementa notablement.

La ment pot distorsionar els pros d’allò que ens plantegem motivats principalment per una emoció, la por.

La por és l’absència total d’amor, i l’amor reflecteix la passió del compromís sense que importi la dificultat. Així que la por ens porta a pensar recurrentment en l’error: i si m’equivoco? el difícil que serà… i si no ho aconsegueixo? i si em canso? i si ho deixo? i si no és suficient? I aquí hi ha la clau: hem de reinterpretar l’error per trobar el nostre motiu d’acció i facilitar la decisió a prendre.

Altrament, podem desenfocar-nos i alimentar el bucle d’autodesconfiança que ens desmotiva i confon.

Els errors són una etapa de l’èxit que no convé ni evitar ni penalitzar. Si resignifiquem la interpretació dels errors passats, presents i futurs, segurament puguem prendre amb vigor les nostres decisions. L’error pot ser un retard necessari, un canvi de rumb imprescindible, una correció d’allò que no estava fent bé, una oportunitat per millorar, i un aprenentatge sense fi. Com va dir Thomas Alva Edison: «No vaig fracassar, només vaig descobrir 999 maneres de com no fer una bombeta».

Des del nou corrent sociocultural «l’error», el qual revaloritza la funció de l’error com a instrument de trasformació, la presa de decisions sigui probablement molt més senzilla.

Desplaça cap amunt